Tuesday, March 9, 2010

MOSTRA

Square Media alaturi de Epson Romania si de UNA Galeria
va invita la

MOSTRA
expozitia de lansare Digigraphie®– singurul certificat de calitate si autenticitate al fotografiei de arta

Nicu Ilfoveanu, Bogdan Bordeianu, Vlad Petri, Bogdan Girbovan, Michele Bressan si Lucian Bran expun o selectie de lucrari in editii limitate, din serii in lucru, pentru prima data aratate public.


Vernisaj si instructiuni de folosire: miercuri 10 martie / intre orele 18-20
UNA galeria, G-ral Budisteanu 10
---------------------------
Digigraphie® este lucrarea imprimata pe o hartie certificata Epson, folosind tehnologie profesionala Epson Stylus Pro in 8 culori. Lucrarea este numerotata si semnata de catre artist, stampilata de atelierul de productie si insotita de certificat de calitate. Alaturi de garantarea rezistentei culorilor si a suportului (conform testelor intre 60 si 100 de ani), se garanteaza si reproductibilitatea in conditii tehnice identice.

Destinat in mod preferential artistilor si atelierelor de print, dar si muzeelor sau galeriilor de arta, Digigraphie® reprezinta o initiativa Epson si a fost lansat in 2003 la centenarul Expozitiei de Toamna de la Galeria ULUS (fosta Iugoslavie).
---------------------------
Prin atelierul Square Media, incepand din toamna 2009, acest program ajunge si in Romania, oferind astfel un suport tehnic profesionist discutiilor despre mestesugul imprimarii fotografiei de arta.

De ce avem nevoie de un certificat pentru fotografia de arta? Ce diferentiaza un print oarecare de imprimarea specifica a unei lucrari de arta? Am pornit de la aceste intrebari si am devenit laborator certificat Digigraphie®. Aceasta deoarece un atelier de productie a operei de arta sau chiar a reproducerii muzeale este mai mult decat un print shop. Este un spatiu de lucru, un loc al dialogului cu echipa grafica, al deciziilor tehnice ce vor determina obiectul final.
Stampila si marca Digigraphie® contribuie astfel la individualizarea atelierului de productie si constituie garantia durabilitatii tehnice dar si a credibilitatii profesionale. Reprezinta, de asemenea, un argument important fata de curator, galerist si fata de colectionarul de arta.
---------------------------
Expozitia va ramane deschisa pana in 18 martie.

Pentru mai multe informatii puteti contacta:
Cosmina Chituc
curator
gsm: 004 0724 243 216
---------------------------
Partener al evenimentului: Mons Medius
Parteneri media: Adevarul Literar si Artistic, 24FUN, Igloo habitat si arhitectura
--------------------------