Thursday, March 31, 2011

« [ ] The Perpetual Conflict »





Vernisaj duminică, 27 martie 2011, ora 17.00
Expoziţia va fi deschisă în perioada 27 martie – 3 aprilie 2011, în Casa Scarlat-Ghica (din incinta Universitatii Naţionale de Arte din Bucureşti, str. General Budişteanu 19).

Expoziţia reunește lucrări ale studenților Departamentului Foto-Video, realizate sub îndrumarea lui Tudor Bratu
“Proiectele studenților constituie un exercițiu de a intra în dialog cu diferitele forme de imagini care ne înconjoară (de la exemple din istoria artei până la cele oferite de mass-media și programe de tip reality-show). Expoziția poate fi înțeleasă ca o reflectare a (și, concomitent, o reflexie asupra) mizelor actuale ale imaginii – ea poate fi reper, instrument de prezentificare sau completare a discursului, și, în orice caz, obiectul unei dependenţe.” (Sandra Demetrescu, Ioana Mandeal)

Participanţi: Cristina Andrieş, Daiana Anghel, Ioana Burtescu, Alexandra Cioca, Raluca Croitoru, Ileana Faur, Alina Lupu, Octav Mardale, Alina Negoiţă, Andreea Peterfi, Tiberiu Simţion, Flavia Stoian, Christina Țepeş, Alexandra Văcăroiu.

HERMENEUTICA SCULPTURII ABSTRACTE

Explorări culturologice ale creaţiei lui 
Constantin Brâncuşi şi 
Paul Neagu

cinci conferinţe
dr. Matei Stîrcea-Crăciun
Institutul de Antropologie Francisc Rainer
Academia Română

I. Tripticul Rugăciunii

Joi, 24 martie 2011, orele 17.00
UNAgaleria (Str. Budişteanu, nr.10)

GEERT LOVINK - The Aesthetics and Politics of Online Video

Luni 21 martie ora 17:00 conferinta domnului GEERT LOVINK
la UNA Galeria, str. General Budisteanu no.10.

Geert Lovink (nascut 1959, Amsterdam) este Profesor de Interactive Media la Hogeschool van Amsterdam (HvA), Profesor de Teorie Media la European Graduate School, si Conferentiar de New Media la University of Amsterdam (UvA). Detine un master in stiinte politice la  Universitatea din Amsterdam, un doctorat la Universitatea din Melbourne si a fost bursier post-doctoral  la Universitatea din Queensland. Este director fondator al Institute of Network Cultures, care are ca scop explorarea, documentarea si alimentarea potentialului pentru schimbare socio-economica a domeniului noilor media prin evenimente, publicatii si dialog deschis. Ca teoretician, activist si critic internet Lovink a contribuit la conturarea dezvoltarii acestui mediu.

Geert Lovink a fost unul dintre teoreticienii cheie din spatele conceptului de tactical media. Ca activist internet, el descrie tactical media ca “un termen deliberat imprecis, un instrument pentru crearea unor ‘zone de consens temporar’ pe baza unor aliante neasteptate. O alianta temporara de hackeri, artisti, critici, jurnalisti si activisti.“ In esenta, Lovink considera ca aceste noi resurse in care publicul poate deveni participant direct impotriva marilor puteri devin o zona la care pot adera multe tipuri diferite de oameni.

Geert Lovink este si fondatorul unor proiecte precum "nettime", "organised networks", "virtual media" si altele

Evenimentul a fost posibil datorita sustinerii primite de la Ambasada Regatului Tarilor de Jos.