Thursday, February 20, 2014

It Might just Artwork




20-28 februarie 2014
vernisaj 20 februarie , ora 18.00
Artisti: Catalina Busoi, Elisei Ciortescu, Dan Iordache, Mihnea Irimia, Mihaela Mardare, Laura Mihailă, Sorin Moisescu, Claudia Ana Nicu, Daniel Oprea, Simina Oprescu, Vlad Radu Popescu, Vasile Catalin Tomoioagă, Adrian Vinersan.

It Might just Artwork este un exercitiu de democratie participativa la nivel organizational.
Nu exista un curator si nici un concept al expozitiei. De la ideea initiala si pana la “fapta”, artistii au jonglat intre decizii colective si individuale. Fiecare autor si-a ales singur lucrarea, in functie de propria dorintă de exprimare. In schimb, deciziile legate de titlu, de impartirea spatiului, de layout sau de promovarea evenimentului au fost luate ori in mini-grupuri de lucru, ori colectiv, prin vot.

Cateva lucrari sunt produse special pentru aceasta expozitie. Majoritatea lor sunt expuse in premiera, chiar daca au fost realizate inainte.

Unii participanti au gasit in acesta propunere expozitionala un motiv sa incerce tehnici si concepte noi lor, altii au ales sa arate lucrari cu care se simt familiari.

It Might just Artwork este rezultatul entuziasmului celor 15 oameni implicati in acest proiect.

Coordonarea acestui eveniment apartine Cristinei David. Ideea a pornit de la o discutie cu studentii anului 2, sectia F.V.P.C.I., in care s-a cautat un mod prin care acestia sa capate experienta in practica artistica in afara programei universitare.

Multumiri galeriei UNArte, doamnei Aurora Kiraly si lui Ionut Unga.