Tuesday, April 26, 2016

Lansarea numărului doi din revista Tărcat


Clubul Ilustratorilor vă invită la lansarea numărului doi din revista Tărcat și organizează o expoziție tematică în cadrul Galeriei UNA.

Vernisajul și lansarea revistei vor avea loc pe data de 8 Noiembrie la ora 12:00.
Expoziția va fi deschisă până pe data de 13 Noiembrie.

Vă așteptăm!
------------------------------
Comunicat de presă:
Art Factory, o inițiativă a Asociației Fără Nume, este un eveniment ce are ca scop aducerea în conștiința socială a sorții clădirilor de patrimoniu lăsate pradă timpului și a zonelor industriale dezafectate.
Pe termen lung ne-am propus să încercăm revitalizarea/reanimarea spațiilor abandonate prin organizarea unor evenimente culturale ce au ca scop, dacă nu recuperarea, măcar reactivarea temporara a acestor spații pasive ce se află pe o cale sigură către dispariție.

Ca un prim pas, vom organiza o serie de evenimente în clădiri din zonele industriale ale Bucureștiului ce au trecut prin procesul de conversie culturală și activează în prezent ca huburi creative.

În cadrul primei ediții vom avea invitați peste 25 de artiști tineri ce vor realiza o serie de lucrări și instalații în cadrul sediului Make a Point și a UNAgaleriei.
De asemenea vom organiza trei conferințe, ca parte a proiectului nostru educațional interdisciplinar Thinkering, susținute de Paula Herlo (senior corespondent și producător al emisiunii ”România te iubesc!”), Loredana Brumă (Arhitect și fondator al Asociației Rhabillage) și Ioana Măgureanu (istoric de artă), o serie de discuții susținute de Calup și Asociația Fără Nume pe marginea Bucureștiului Nefolosit și a gândirii creative. Cei de la Open Doors Travel vor completa programul cu o serie de tururi ghidate prin zona industrială Pantelimon, iar Clubul ilustratorilor va lansa numărul doi al revistei Tărcat, în cadrul unei expoziții la Galeria UNA ce va avea ca temă centrală orașul.

Prima ediție va avea loc între 6 și 8 Noiembrie 2015. 

No comments: