Tuesday, January 21, 2014

(IN)FINITY WE TRUST


Echipa proiectului ACOFIN va invita pe 23 ianuarie 2014 la UNAgaleria, Str G-ral Budisteanu 10: 
  • orele 13:00 deschidere pentru studentii si profesorii UNARTE
  • orele 18:30 vernisajul expozitiei:  
In lumea spectacolului mediatic si a aparentei, in care timpul matematizat urmareste doar tranzactiile burselor din Tokyo, Londra, New York ignorand devenirea omului intru Fiinta, naturalul si biologicul au fost reduse la simple accesorii. Pentru individul contemporan, anesteziat cu reclame si gadget-uri, imbalsamat cu mirosul loisir-ului, cu Chanel si Roja Dove, imbatranirea devine interzisa iar moartea indecenta.

In acest context, a alege sa vorbim despre moarte si în general despre finitudinea umana, garanteaza in mod paradoxal faptul ca suntem inca vii, ca inca iubim, visam si speram, ca suntem. Vorbirea despre moarte se reduce la simpla alegere a lui a fi si refuzul nemuririi reci, neautentice al tehnicii, al conceptualismelor, al artificialului.

ArtiștiElena Albu, Matei Bălan, Adriana Băloiu, Mihaela Bota, Adrian Dică, Alexandru Dumitru, Sabin Gârea, Maria Jarda, Tudor Matache, Adina Mocanu, Rolland Niculușcă, Răzvan Radu, Bogdan Sassu, Delia Zahareanu 

Curatori: Raluca Nestor Oancea, Mihaela Munteanu-Streck 

Expoziţia se desfăşoară în cadrul proiectului cultural ARTĂ. CONSUM. FINITUDINE (ACOFIN), finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) şi derulat de Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea de Arte George Enescu Iaşi, Asociaţia Doctoranzilor şi Cercetătorilor în Filosofie.
Proiectul ARTA.CONSUM. FINITUDINE (http://acofin.wordpress.com) a presupus în anul 2013 derularea de conferinţe si ateliere interdisciplinare, cu participarea unor artişti vizuali, filosofi consacraţi şi medici specialişti. Scopul acestora a fost trezirea interesului tinerilor artisti si teoreticieni asupra spectrului larg de probleme implicate de condiţia finitudinii umane. Începând cu luna octombrie 2013 a fost lansată o serie de expoziţii în Iaşi şi Bucureşti, serie deschisă de evenimentul SWITCHED OVER de la Victoria Art Center, şi continuată de SE VA ÎNTAMPLA DEJA La Galeria apARTe (Iaşi). În luna martie 2014 va urma lansarea unui DVD cu lucrările artiştilor participanţi.

No comments: