Thursday, November 5, 2009

A.D.A.P.T. - Tehnologii avansate digitale pentru artele interpretative


Asociaţia Persona                                    Universitatea Naţională de Arte - UNAgaleria

Bd. Gen. Magheru nr. 12-14                        Str. General Budişteanu nr. 19
bloc 4, et. 2, ap. 48                                    București
București                                                   unagaleria@gmail.com
asociatiapersona@gmail.com                     www.unarte.org            
www.2persona.ro                                        


Asociaţia Persona pentru educaţie creativă în parteneriat cu Universitatea de Arte din Bucureşti - UNAgaleria anunţă organizarea unei prezentări publice a proiectului european A.D.A.P.T. - Tehnologii avansate digitale pentru artele interpretative - care va avea loc la Galeria UNA, în zilele de 5 şi 6 noiembrie a.c., orele 18,00, str. General Budişteanu nr. 10.

După scurte descrieri ale procesului creativ la care participă artiştii români Adriana Zaharia şi Darie Budeanu, alături de artişti portughezi, cehi şi belgieni, se vor proiecta filme care au documentat întâlnirea artiştilor de la Praga din perioada 17-23 octombrie a.c. Publicul este invitat să adreseze întrebări participanţilor în timpul discuţiei ce va urma programului de filme.

În seara zilei de 6 noiembrie a.c., suntem onoraţi să îl avem ca invitat pe Mircea Florian. Acesta va susţine prezentarea “Când va muri multiMedia”, despre tehnici digitale utilizate în proiecte muzicale. După proiectarea filmelor dedicate unor proiecte deja realizate de asociaţia cehă Ciant, partener al Persona, publicul este invitat la o discuţie pe marginea materialelor vizualizate.

Seria de evenimente la care participă artiştii implicaţi în proiectul A.D.A.P.T. va continua în prima parte a lunii mai 2010, printr-o colaborare cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică.
Sunt invitaţi să participe la prezentări studenţi, artişti, critici de specialitate, organizaţii neguvernamentale, instituţii de cultură.

Proiectul ADAPT - Tehnologii avansate digitale pentru artele interpretative - este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Cultura 2007, Primăriei Municipiului Bucureşti-Centrul de Proiecte Culturale ArCuB şi în parteneriat cu asociaţiile Ciant (Cehia), Transcultures (Belgia) şi EIRA (Portugalia).

Pentru informaţii suplimentare ne puteţi la numărul de telefon : 0721. 35.40.54, persoana de contact Arina Răileanu, e-mail: asociatiapersona@gmail.com
Vă aşteptăm!

No comments: