Monday, May 28, 2012

GrowArt Talks - Ediţia #2 / 2012


Seria de conferinţe naţionale pe teme de artă, management şi politici culturale
Marti, 29 mai ora 18.00, UNA Galeria, Str. Gen. Budişteanu nr.10

Suzana Dan, Andreea Grecu, Anamaria Iuga şi Raluca Pop sunt invitatele ediţiei 2/2012 a conferinţei naţionale GrowArt Talks pe probleme de artă şi management cultural

În data de 29 mai 2012, la ora 18.00, Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane organizează ediţia a doua de anul acesta a conferinţei pe teme de artă, management şi politici culturale GrowArt Talks. Proiectul cultural este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi în parteneriat cu Universitatea Naţionlă de Arte Bucureşti. Conferinţa va avea loc la UNA Galeria, în strada Gen. Budişteanu nr. 10. 

Tema ediţiei 2/2012 se referă la Politici de finanţare, managementul resurselor şi atragerea de fonduri în proiectele artistice. Invitatele Growart pentru această ediţie sunt: Suzana Dan, artist plastic, şi managerii culturali Andreea Grecu, Anamaria Iuga şi Raluca Pop. Conferinţa va fi structurată în două etape, prima prezentările vorbitorilor, cea de-a doua o discuţie liberă cu publicul plecând de la ideile prezentate în prima parte şi întrebările publicului. Moderatorul conferinţei va fi Nona Şerbănescu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
GrowArt Talks este programul de conferinţe pe tema artelor contemporane, a managementului cultural şi a politicilor de promovare artistică. Cu frecvenţă lunară, conferinţa îşi propune să creeze un spaţiu interactiv de dialog pe tema artelor contemporane şi a managementului cultural.
Invitaţii vor fi artişti, manageri culturali, profesori universitari, curatori şi istorici de artă, oameni de cultură, atât din România cât şi din afara ţării. Programul de conferinţe este adresat tuturor celor interesaţi de artă, managerilor din domeniul culturii, studenţilor în ştiinţe umaniste – mai ales la istoria artelor, artiştilor si studentilor la arte.

Scopul GrowArt Talks este acela de a facilita dialogul între profesioniştii din domeniul artelor contemporane şi managementului cultural şi viitorii manageri, artişti, curatori, istorici şi critici de artă.
Obiectivele pe termen lung vizează: aportul la creşterea generală a nivelului de lucru în domeniul artelor contemporane, dezvoltarea bunelor practici, susţinerea iniţiativelor tinerilor artişti şi manageri cultural.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asociaţia pentru Promovarea Artelor Contemporane
Scopul APAC este de a promova şi susţine valorile artistice româneşti şi de a a creşte vizibilitatea artiştilor contemporani atât în ţară, cât şi în străinătate. Contribuim la dezvoltarea unui mediu cultural sănătos şi la educarea publicului larg în spiritul artelor contemporane, prin facilitarea accesului la cultură în special în rândul tinerilor prin intermediul a doua programe majore de acţiune: centrul cultural Independent84 şi programul GrowArt

APAC a dezvoltat GrowArt ca pe un program complex, menit să promoveze arta, managementul artistic şi politicile culturale contemporane în România prin trei direcţii distincte: GrowArt Auction, licitaţia de artă contemporană cu frecvenţă trimestrială; GrowArt Talks, seria de conferinţe naţionale pe teme de artă contemporană şi management cultural cu frecvenţă lunară realizate cu sprijinul AFCN şi GrowArt Junior, programul de cursuri de artă şi cultură artistică contemporană dedicat copiilor şi adolescenţilor cu desfăşurare în şcoli, licee şi la Independent84.
 
Centrul cultural Independent 84 a fost inagurat în noiembrie 2011 cu expozitia-eveniment „Făra mine” semnată Gili Mocanu şi Oana Tănase. Acest spaţiu dedicat artei contemporane a devenit ulterior gazda unor variate manifestări culturale: expoziţii de artă; evenimente teatrale; performance; ateliere de pictură, creativitate, teatru, scriere; conferinţe şi seminarii; concerte. Independent84, continuă şi întregeşte printr-un spaţiu curatorial propriu programul Visual Support, prin care APAC a derulat mai multe proiecte expoziţionale în perioada 2010-2011, dintre care amintim: ”Exil” – Expoziţie personală de pictură Paul Hitter cu taraf la Clubul Ţăranului, mai 2010, Bucureşti; ”Wicked” – Expoziţie de pictură, instalaţie, light&sound design Otilia Cadar, Adela Edu şi Nona Şerbănescu într-un spaţiu alternativ Transilvaniei 9, Bucureşti, iunie 2011.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date de contact:
Responsabil comunicare: Anamaria VirlanCristina Dobrota
Telefon: 0720 192 661

No comments: