Friday, May 4, 2012

GrowArt Talks

Erwin Kessler si George Moscal, invitatii primei editii din 2012 a conferintei nationale GrowArt Talks pe probleme de artă si management cultural

Seria de conferinte nationale pe teme de artă, management si politici culturale
Editia #1 / 2012
Vineri, 4 mai ora 14.00, UNA Galeria, Str. Gen. Budisteanu nr.10

În data de 4 mai 2012, la ora 14.00, Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane organizează prima editie de anul acesta a conferintei pe teme de artă, management si politici culturale GrowArt Talks. Proiectul cultural este realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si în parteneriat cu Universitatea Natională de Arte Bucuresti. Conferinta va avea loc la UNA Galeria, în strada Gen. Budisteanu nr. 10.

Invitatii primei editii Growart sunt istoricul de artă Erwin Kessler si artistul plastic George Moscal. Ei vor dezbate problema artistului versus galerist / curator / critic de artă în societatea contemporană, cu implicatiile ce decurg din acest tip de relatii. Moderatorul conferintei va fi Nona Șerbănescu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
GrowArt Talks este programul de conferinte pe tema artelor contemporane, a managementului cultural si a politicilor de promovare artistică. Cu frecventă lunară, conferinta îsi propune să creeze un spatiu interactiv de dialog pe tema artelor contemporane si a managementului cultural.

Invitatii vor fi artisti, manageri culturali, profesori universitari, curatori si istorici de artă, oameni de cultură, atât din România cât si din afara tării. Programul de conferinte este adresat tuturor celor interesati de artă, managerilor din domeniul culturii, studentilor în stiinte umaniste – mai ales la istoria artelor, artistilor si studentilor la arte.

Scopul GrowArt Talks este acela de a facilita dialogul între profesionistii din domeniul artelor contemporane si managementului cultural si viitorii manageri, artisti, curatori, istorici si critici de artă.

Obiectivele pe termen lung vizează: aportul la cresterea generală a nivelului de lucru în domeniul artelor contemporane, dezvoltarea bunelor practici, sustinerea initiativelor tinerilor artisti si manageri cultural.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane

Scopul APAC este de a promova şi susţine valorile artistice româneşti şi de a a creşte vizibilitatea artistilor contemporani atât în tară, cât si în străinătate. Contribuim la dezvoltarea unui mediu cultural sănătos si la educarea publicului larg în spiritul artelor contemporane, prin facilitarea accesului la cultură în special în rândul tinerilor prin intermediul a doua programe majore de actiune: centrul cultural Independent84 si programul GrowArt .

APAC a dezvoltat GrowArt ca pe un program complex, menit să promoveze arta, managementul artistic si politicile culturale contemporane în România prin trei directii distincte: GrowArt Auction, licitatia de artă contemporană cu frecventă trimestrială; GrowArt Talks, seria de conferinte nationale pe teme de artă contemporană si management cultural cu frecventă lunară realizate cu sprijinul AFCN si GrowArt Junior, programul de cursuri de artă si cultură artistică contemporană dedicat copiilor si adolescentilor cu desfăsurare în scoli, licee si la Independent84.

Centrul cultural Independent 84 a fost inagurat în noiembrie 2011 cu expozitia-eveniment „Făra mine” semnată Gili Mocanu si Oana Tănase. Acest spaţiu dedicat artei contemporane a devenit ulterior gazda unor variate manifestări culturale: expozitii de artă; evenimente teatrale; performance; ateliere de pictură, creativitate, teatru, scriere; conferinte si seminarii; concerte. Independent84, continuă si întregeste printr-un spatiu curatorial propriu programul Visual Support, prin care APAC a derulat mai multe proiecte expozitionale în perioada 2010-2011, dintre care amintim: ”Exil” – Expozitie personală de pictură Paul Hitter cu taraf la Clubul Tăranului, mai 2010, Bucuresti; ”Wicked” – Expozitie de pictură, instalatie, light&sound design Otilia Cadar, Adela Edu si Nona Șerbănescu într-un spatiu alternativ Transilvaniei 9, Bucuresti, iunie 2011.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date de contact:
Responsabil comunicare: Cristina Dobrota
Telefon: 0720 192 661

No comments: